FUNDAMENTAL COACHING SKILLS FOR MANAGERS®


Adesea leaderii se confruntă cu întrebarea: “ cum oare aș putea să îl ajut pe omul cu care lucrez  să fie mai bun?” Pentru că, știm deja, rolul unui leader este să producă rezultate prin oameni și să crească leaderi în jurul său.

 

Oamenii vin la noi, liderii, cu atâtea scopuri:  să împărtășească( probleme, blocaje, frustrări), să dea explicații, să dea lecții, să plătească polițe, să ceară socoteală, să anunțe victorii, să primeasca laude, să facă plângeri.  Și cel mai adesea observăm că vin pentru că așteaptă o soluție de la noi.

Iar daca le-o dam, deși noi o considerăm ca fiind cea mai bună, cumva nu o iau, nu o aplică sau nu și-o asumă 100%. De ce ? Pentru ca nu există implicarea lor personală în procesul de găsire a acelei soluții. Unde nu exista  implicare în găsirea soluției, empowermentul nu poate fi 100%.

 

Ca și concept de baza, coachingul este  un parteneriat alături de coacheé într-un proces creativ și care provoacă gândirea, cu scopul de a inspira interlocutorul în maximizarea potențialului personal și profesional. Și, in egală măsură, coaching-ul  este și un instrument de leadership, mai precis o formă de acompaniament prin care leaderul  asuma rolul de coach(leader-coach) și conduce discuția cu subalternul sau colegul său, angajant, printr-un proces  provocator intelectual, intens, deschis și incluziv, pornind de la clarificarea obiectivului, către gasirea unei soluții și finalizând cu realizarea unui plan de acțiune.

 

Până acum vreo 10 ani încă a mai funcționat modelul managerial ”comandă și controlează”. Modelul însă își pierde din eficacitate. Pe de o parte, pentru că 40% din totalul forței de muncă este reprezentată de millenials(35%) și post-millenials(5%). Și pe de altă parte, dată fiind complexitatea crescândă a contextului de business și rapiditatea cu care lucrurile se schimbă, managerii de-acum pur și simplu nu au (și nu pot!) să aibă toate răspunsurile corecte. 

 

 

Pentru a face față noii realități, companiile se îndepărtează de practicile tradiționale de comandă și control spre ceva diferit: un model de manager-coach transformațional, în care managerii acordă sprijin pentru a stimula creativitatea, responsabilitatea, asumarea, empowermentul, mai degrabă decât a impune și da instrucțiuni. Astfel se crează un context fertil în care energia este generată din interior, iar  inovația și angajamentul  cresc.

De aceea acest workshop este atât de util leaderilor care doresc să evolueze în modul în care reușesc să crească empowerment-ul și responsabilitatea oamenilor lor .

 

Asumarea rolului de manager coach și practicarea  leadershiplui transformațional, versus cel tranzacțional, implică învățarea unor metode lucru noi, precum și schimbarea  câtorva paradigme din managementul personal.  Deși provocatoare la început, schimbarea aduce în câteva luni, rezultate semnificative. Conform unui studiu Harvard, condus în 2018, efectuat în 100 de companii care adoptaseră o cultură a coachingului s-au constatat următoarele evoluții:

DA, SIGUR, MA POȚI CONTACTA DIRECT PE EMAIL SAU TELEFONIC.

YES, OF COURSE , YOU CAN WRITE A MESSAGE RIGHT HERE OR YOU CALL ME :     

 

      +40726626988

maria_iris_hoeppe_author_cartea_despre_s
Suscribe at your motivation and inspiration newsletter:
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon

All rights reserved. Maria-Iris Hoeppe